Handels- og ingeniørfirma med fokus på proces pumper
Copenhagen
Pump
PRODUKTOMRÅDE BRANCHER LEVERANDØRER
Forside Projekter Bypass pumpning med rustfri Allweiler pumpe og mikrobølgebaseret tørstofmåling i komplekse væsker med Valmet tørstofmåler

Bypass pumpning med rustfri Allweiler pumpe og mikrobølgebaseret tørstofmåling i komplekse væsker med Valmet tørstofmåler

I foråret 2021 indgik Copenhagen pump et samarbejdsprojekt, omkring pumpning af bio-fluid til en tørstofmåling af en kompleks væske. Af energimæssige hensyn og måletekniske årsager, gav det bedst mening at hæve trykket på en repræsentativ delstrøm og ikke hele produktionsflowet.
Fordelen ved at anvende en Allweiler ekscentersnekkepumpe er netop, at flowet er kontant uanset trykvariation og udelukkende afhænger af deplacement og omdrejningshastighed.
Samtidig kan pumpen håndtere varierende viskositet, tørstof og andre væske-betingede karaktertræk uden at det går ud over kapaciteten. Det er dette karaktertræk som gør ekscentersnekkepumpen særdeles velegnet til bypass pumpning.

Tørstofmåling i komplekse væsker.

Komplekse væsker er væsker, som er sammensat af flere karaktertræk end en traditionel newtonsk væske. Husholdningsbaseret bio-affald fra hjemmest grønne poser oparbejdes til en homogen væske i specielle anlæg. Bio-affaldet  bliver i processen omdannet til en værdifuld færdigvare, hvor tørstoffets kulstofforbindelser efterfølgende let kan omdannes til bio-fuel eller biogas. Det har derfor stor interesse for både producent og produktaftager hurtigt at kunne bestemme tørstofindholdet nøjagtigt. I processen omdannes affaldet til en kompleks væske, dvs en væske bl.a. indeholdende luft, som giver anledning til fejlmåling, da tørstofmåleren ser luftbobler som tørstof.

Med det bypass baserede tørstof målesytem fra Lisco/Valmet (mikrobølge baseret måler) og en bypass pumpe fra Allweiler, sikres at luftboblerne reduceres, så de ikke længere forstyrer målingen. Samtidig sikres at målingen sker med et kontrolleret lavt energiforbrug. Målingens nøjagtighed er med lab. test kontrolleret bedre end 1%.

På nedenstånde you tube video forklarer applikationsingeniør Jens Poulsen fra Lisco, systemest opbygning.

Projekt: Bypass Pumpning
Fluid: Bio sludge
Kapacitet: 2-500 l/min
Tryk: 0-6 bar
Viskositet: Varierende 100-1000 mPas
Tørstof indhold 10-22%

Thorbjørn Schrøder
kontakt mig hvis du har nogle spørgsmål.
+ 45 50 17 40 18
ths@summit.dk
Relaterede projekter
Copenhagen Pump
Vores målsætning er at levere skræddersyede pumpeløsninger.
Læs mere om os
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.
Kontortider
Vi er til at træffe i dette tidsrum.
Mandag-Torsdag
Fredag
08:00-16:00
08:00-15:00
Copenhagen Pump - 2022