Handels- og ingeniørfirma med fokus på proces pumper
Copenhagen
Pump
PRODUKTOMRÅDE BRANCHER LEVERANDØRER
Forside Projekter Lynetten Købehavn- Allweiler Optifix ekscentersnekkepumpe med Alldur Stator

Lynetten Købehavn- Allweiler Optifix ekscentersnekkepumpe med Alldur Stator

Stor Slampumpe med store besparelser

I 2019 bestilte Lynetten en Allweiler Optifix ekscentersnekkepumpe med Alldur stator ved Copenhagen Pump.  Optifix pumpen med Alldur er Allweilers svar på en konkurrerende teknologi til Mono Pumps Easy strip og Seepex long lasting SCT teknologi I en og samme pumpe.

Markedet, specielt inden for spildevand har efterspurgt en pumpeteknologi hvor pumpen kan adskilles og vedligeholdes med Statorskift, rotorskift og udskiftning af akseltætning nemt og hurtigt, uden at pumpen nødvendigvis skal afmonteres fra rørsystemet. Specielt ved store og tunge pumper giver fordelen markant arbejdsbesparelse. Samtidig er driftsbesparelsen stor ved en levetidsforlængelse af specielt Gummistatoren.

Allweiler besluttede at udvikle en pumpe som kunne løse begge udfordringer i en og samme pumpe.

Alldur konceptet blev fød i 2018 som er genialt ved at der er taget udgangspunkt i Allweilers eksisterende ekscentersnekkepumpeteknologi. Allweiler har valgt at lave et samlepunkt på drivakslen, som gør at man kan afmontere stator og rotor i et stykke i installationen. Den samlede operation kan klares på ca 20 min. Levetidsaspektet af elastomeren i statoren blev løst nogle år tidligere med Alldur en compound som holder ca. 3 længere end en traditionel god gummielastomer.

Totalt set er driftsbesparelsen med den nye teknologi ifølge Allweiler 3-500%.

Prisstrategien har fra Allweilers side været gunstig for køber. Optifix strategien koster ca 10 pct. mere end end en traditionel pumpe. Alldur teknologien er ca 100% op, af en normal Allweiler stator, men kan ved køb af ny pumpe handles marginalt i forhold til en almindelig stator.

Den store besparelse ses dog efterfølgende i driften hvor kunden i princippet drifter sin pumpe med almindelige reservedele fra Allweiler programmet til almindelige lave priser.

Projekt Lynetten

Primærslam 7-9 % tørstof

Kapacitet 30 m3/h

Viskositet 500 mPas

Pumpe Allweiler Optifix ALLW-AEB2E750MF/011 GOK YL

Flanger DN 125

Service Ukendt

Thorbjørn Schrøder
kontakt mig hvis du har nogle spørgsmål.
+ 45 50 17 40 18
ths@summit.dk
Relaterede projekter
Copenhagen Pump
Vores målsætning er at levere skræddersyede pumpeløsninger.
Læs mere om os
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.
Kontortider
Vi er til at træffe i dette tidsrum.
Mandag-Torsdag
Fredag
08:00-16:00
08:00-15:00
Copenhagen Pump - 2022