Handels- og ingeniørfirma med fokus på proces pumper
Copenhagen
Pump
PRODUKTOMRÅDE BRANCHER LEVERANDØRER
Forside Projekter Stjerne-Chrom A/S - Josef Emmerich pumpe

Stjerne-Chrom A/S - Josef Emmerich pumpe

Hydraulisk aktiveret membranpumpe til kammerfilterpresse på Stjerne-Chrom A/S.

Stjerne-Chrom A/S dansk virksomhed med speciale i overfladebehandling beliggende i Næstved. Virksomheden er miljøcertificeret og tager derfor håndteringen af industrispildevandet fra fabrikken yderst alvorlig.

Til oprensning anvendes en industriel filterpresse, som er egnet til formålet. Fabrikkens spildevand opsamles og flokkes med kalk, inden det pumpes videre og tryksætter filterpressen.

Procesvandet fra produktionsvirksomheder skal i Danmark renses for skadelige partikler, inden det må udledes til by-spildevand for videre behandling. Copenhagen Pump blev i 2023 kontaktet for ombytning af eksisterende peristaltiske pumper på kammerfilterpresse til rensning af procesvand.

Klik på tegning for zoom

Valget faldt på en Speciel type pumpe som er en hydraulisk aktiveret membrandoseringspumpe også kalde for en stempel-membranpumpe. Josef Emmerich pumpen er konstrueret til drift af kammerfilterpresser og har foruden den indbyggede sikkerhedsventil, også en omløbsventil. Sammen regulere og beskytter de to ventiler pumpen. Kapaciteten som er udlagt for 1500 l/h nedreguleres med stigende tryk indtil at pumpen til sidst kun tryksætter filterpressen, lige før at sikkerhedsventilen åbner.

Pumpen har den store fordel at den er selvbeskyttet samtidig med at den udfører en kompliceret reguleringsopgave. Pumpen er 1 cylindret hvilket normalt vil give et kraftigt pulserende flow. Josef Emmerich pumpen har dog 2 pulsationsdæmpere, som er udført som vind-kedler. Dvs at der ikke er membraner i pulsationsdæmperen. Til gengæld tilføres en lille luftmængde 0,5 l/min in på sugesiden.

Den lille luftmængde tjener dels dæmpende, men vedligeholder også en gaspude i pulsationsdæmperen. Det resulterende flow er et udglattet næsten pulsationsfrit flow. Trykket varierer i applikationen mellem 15,0 og 15,2 bar svarende til en dæmpning på ca 99%.

På billederne ses pumpen installeret og kommissioneret.

På videoen ses en part af kommissioneringen (dvs. opstart og kontrol af driftsparameter) af pumpen.

Pumpestøjen dæmpes næsten fuldstændigt når dækslerne monteres. Den hydrauliske væske er vandbaseret og minder om skæreolie.

Pumpedata:
Tryk 15 bar
Kapacitet 0-1500 l/h
Omdrejningshastighed 68 rpm

Thorbjørn Schrøder
kontakt mig hvis du har nogle spørgsmål.
+ 45 50 17 40 18
ths@summit.dk
Relaterede projekter
Copenhagen Pump
Vores målsætning er at levere skræddersyede pumpeløsninger.
Læs mere om os
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.
Kontortider
Vi er til at træffe i dette tidsrum.
Mandag-Torsdag
Fredag
08:00-16:00
08:00-15:00
Copenhagen Pump - 2022